DOMAČA TURA "IZ MESTA NA DEŽELO"

Nekoliko drugače – kolesarska tura po koroški s ščepcem prave koroške kulinarike in kulture

KRATEK OPIS TURE

podatki kolesarska tura

Kolesarska tura, v katero so vključene dejavnosti domačih kmečkih opravil, vas bo po eni strani popeljala skozi čudovito kolesarsko pustolovščino – preko širokih, bogatih pohorskih gozdov, s čudovitimi izpostavljenimi odseki trase, ki bodo ponujali krasne razglede na Mislinjsko dolino in njeno okolico. Po drugi strani pa boste skozi turo občutili bogato tradicijo koroške kulture. Za vas smo v sodelovanju s kmetijo Lešnik (lokalno kmetijo) pripravili delavnice starih kmečkih opravil.

Odvisno od letnega časa, sezone boste lahko na kmetiji Lešnik poizkusili:

  • peko kruha,
  • ličkanje koruze,
  • peko (borovničevega/jabolčnega) štrudla,
  • prešanje mošta,
  • kuhanje žganja,
  • točenje medu, …
Seveda boste lahko svoje izdelke kasneje tudi preizkusili in uživali ob pravi, naravni domači hrani. Tekom celodnevne ture se boste naužili kolesarjenja po mirni neokrnjeni naravi, zadovoljili svoje oči s krasnimi razgledi ter svoje brbončice s pravim okusom koroške domače hrane. 

TEHNIČNI PODATKI IN ZEMLJEVID

Kontaktirajte nas za rezervacijo vodene e-bike ture

NAMIGI ZA PROSTI ČAS

VODENE KOLESARSKE TURE

Doživite naval adrenalina svojim ali izsposojenim kolesom. Smučarska proga Pungart se poleti spremeni v bajkerski raj.

IZPOSOJA KOLES

Pri nas si lahko izposodite brezhibna gorska kolesa proizvajalcev Specialized, Scott, Cube, Bergamont in Nakita. V ponudbi imamo električna kolesa, polnovzmetena “all mountain” kolesa, Dirt kolesa, otroška »fat bike« kolesa in poganjalčke.

SERVIS KOLES

Ponujamo kvaliteten in hiter servis vseh vrst MTB koles. Naši mojstri bodo pregledali in popravili kolesa vseh znamk, od osnovnih do zahtevnejših nastavitev, tako da bo vaše kolo pripravljeno na nove podvige.

TEAM BULDING

Našim strankam omogočamo izvedbo pustolovskih doživetij in teambuildingov na višinskih, nizkih, pustolovskih in športnih postajah, ki se nahajajo v doživljajskih parkih sredi neokrnjene narave. Vaje in igre po programu Outdoor Experience®

PUSTOLOVSKA DOŽIVETJA

Gostom in obiskovalcem ponujamo plezalno adrenalinsko doživetje, primerno za vse generacije. Splezali boste na čisto pravo, 16m visoko pohorsko smreko. Če si le upate, vas mi peljemo.

IZPOSOJA DISCOV

Gostom in obiskovalcem ponujamo plezalno adrenalinsko doživetje, primerno za vse generacije. Splezali boste na čisto pravo, 16m visoko pohorsko smreko. Če si le upate, vas mi peljemo.