ZIMSKA ŠOLA V NARAVI

GORSKO TURISTIČNI CENTER KOPE NUDI IDEALNE POGOJE ZA IZVEDNO ZIMSKIH ŠOL V NARAVI, V SREDIŠČU SMUČARSKEGA CENTRA DELUJE IN POUČUJE NAŠA ŠOLA SMUČANJA & DESKANJA NITRO KOPE.

Šola smučanja in deskanja na snegu Nitro – Kope ima dolgoletne izkušnje glede poučevanja smučanja in deskanja za šole v naravi in izbirne vsebine. Za lažjo izpeljavo in realizacijo stroškov s strani Vzgojno izobraževalnega zavoda (Šole) naši učitelji sodelujejo pri strokovnem delu na snegu, po dogovoru pa pomagajo tudi pri animacijskem in varstvenem delu. V kolikor želite lahko za vašo ustanovo organiziramo celoten teden zimovanja pri nas na Kopah.

STROKOVNI PLAN 

Vsi naši učitelji smučanja in deskanja na snegu so strokovni usposobljeni s strokovnim nazivom od Učitelj smučanja I. stopnje vse do Učitelj smučanja III. stopnje. Vsi učitelji imajo opravljeno tekoče predelavo strokovnega dela na snegu za tekočo zimo pod okriljem Smučarske zveze Slovenije oz. Zveze učiteljev in trenerjev Slovenije (ZUTS). Prav tako so vsi učitelji vodeni v adremi učiteljev ZUTSa s plačano članarino Modre Kartice, kar je pogoj za poučevanja smučanja. 

Poudarek je na sproščenem delu na snegu, poučevanju pravilnega, varnega smučanja in deskanja na snegu, ter predvsem na dobrem počutju vseh udeležencev. 

Vsi programi smučanja in deskanja potekajo po programu Slovenske šole smučanja v okviru Zveze učiteljev in trenerjev Slovenije (ZUTS) pri Smučarski zvezi Slovenije.

Prvi dan oz. prvi stik na snegu izkoristimo za preizkus znanja, da lahko učence razdelimo v skupine. V eni skupini je lahko največ  15 učencev, vendar je priporočljivo, da se slabše skupine (začetniki) razdelijo v manjše skupine med 8 in 12 učencev. 

Praviloma delo na snegu poteka po vaših željah (vi določite koliko ur želite imeti učitelja), v praksi pa delo na snegu praviloma poteka 3 ure dopoldan (od 9 do 12 ure), ter od 14 do 16 ure. Vmes je odmor in čas za kosilo. Z našimi učitelji nimate nobenih skrbi, ob dogovorjeni uri se dobite na dogovorjenem mestu. Smučarska vozovnica, hrana,…ipd je vse v naši režiji. 

Lahko pa smo del vašega osebja in za vaše otroke skrbimo od 8h do 22h zvečer oz. po dogovoru. 

Zadnji dan lahko za vas organiziramo zaključno tekmo, kjer vsi učenci prikažejo pridobljeno znanje, ob zaključku podelimo še priznanja za osvojeno znanje.

DOBRO JE VEDETI

Po novem zakonu o varnosti na smučišču so obvezne smučarske čelade do dopolnjenega 14 leta starosti. V primeru, da vaši učenci nimajo čelad, jih vam lahko priskrbimo mi. Če imate potrebo še po drugi smučarski opremi vam jo lahko priskrbimo po posebnih cenah.

Nekateri otroci ne smučajo, zato se lahko istega programa šole v naravi udeležijo otroci po programu deskanja na snegu. Pogoj je, da se v skupini tvorijo vsaj štirje deskarji. Glede na programe iz prejšnjih let so odzivi enkratni ☺

Vsi udeleženci (na vašo željo) prejmejo označevalni brezrokavnik.

V kolikor si še niste priskrbeli cenejših smučarskih vozovnic jih vam lahko priskrbimo mi oz. vas napotimo dalje.

DODATNE AKTIVNOSTI

  • Pohod s krpljami,
  • Nočno sankanje in vožnja s pležuhi,
  • Nočni pohod z baklami in naglavnimi svetilkami,
  • Pohod do Ribniške koče,
  • Obisk krmišča za divje živali in učna ura z lovcem in gozdarjem,
  • Predavanje o varnosti na smučišču s policajem in nadzornikom smučišča,
  • Iskanje Holcerčovega skritega zaklada

Za več informacij smo vedno na razpolago na zgornjih kontaktih

OSTALE ZIMSKE AKTIVNOSTI

KRPLJANJE PO KOPAH

Doživite Kope v drugačni luči po poteh Ribniške koče, Partizanskega doma, bivše postojanke Zajc in Črnega Vrha. .Sprostite se in uživajte v eni izmed lepših oblik zimskih športnih aktivnosti – krpljanju

SMUČARSKI PARK HOLCERČEK

Smučišče Kope so družinsko smučišče in v ta namen smo na Kopah v prihajajoči zimski sezoni odprili enega največjih otroških poligonov v Sloveniji.

ORGANIZACIJA TEKMOVANJ

Smučarsko ali deskarsko tekmovanje je idealna priložnost za zabavno, športno in sproščujoče druženje s prijatelji, sodelavci ali poslovnimi partnerji. Poskrbimo za celotno organizacijo